Kolejność podłączenia przewodów wysokiego napięcia 1.6 aee.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krystian1992
    Classic
    • 2018
    • 1

Zamieszczone przez Ladro85
    Dziekuje za szybka odpowiedz.
    Nie ma problemu.
    Przy okazji wymiany oleju i filtra oleju, warto wymienić filtry : paliwa, powietrza i kabiny. Koszta są większe ale głowa spokojna na rok czasu.
  • Krystian1992
    Classic
    • 2014
    • 4

Witam wszystkich Mam pewien problem dotyczący przewodów zapłonowych. Samochód stał dłuższy czas i z silnika zostały odpięte przewody wysokiego napięcia. Może któryś z kolegów sprawdzić kolejność podłączenia poszczególnych przewodów do świec. Szukałem na forum i nigdzie nie mogłem znaleźć podobnego tematu. W internecie natomiast jest tyle wersji, że już sam się pogubiłem. Czy kolejność to 1 patrząc od strony rozrządu i następnie 2 3 4 i na kopułce 2 - lewy górny,,4 - prawy górny, 3 - prawy dolny, 1 - lewy dolny, środek cewka. Silnik to 1.6 aee 75 km. Będę ogromnie wdzięczny za każdą pomoc. ) Pozdrawiam.
    Załączone pliki

Komentarz

• Wojtas92
      Ambiente
      • 2014
      • 108

Postaram Ci się do wieczora napisać co z czym, muszę zejść do wozu i zerknąć
      BYŁA: liftback 1.6 75KM 1998r -----> SĄ: liftback 1.6 75KM 2002r/ liftback 1.6 102KM 2010r <--klik--> combi 1.9TDI 101KM 2009r <----zapraszam

Komentarz

• kornat
        Rider
        • 2007
        • 578

Cylindry liczysz od rozrządu i podpinasz je kolejno według oznaczeń na cewce.

Komentarz

Pracuję...